Organisch fosfaat als hoogwaardige fosfaatmeststof

Regra werkt momenteel aan het vergroten van de toepasbaarheid van één van onze meststoffen. De organische fosfaatmeststof heeft mogelijk veel potentie voor de (biologische) landbouw en tuinbranche.

Meststofonderzoek

Als je aan Regra Biocompounds denkt, denk je aan innovatieve meststoffen voor verschillende toepassingen. “Op dit moment willen we graag de toepasbaarheid van één van onze meststoffen verder onderzoeken”. Deze meststof van Regra heeft mogelijk veel potentie voor de landbouw. Hierbij wordt vooral gedacht aan bedrijven die geen fosfaatkunstmest mogen gebruiken, maar wel fosfaatmeststoffen van organische oorsprong. Denk hierbij aan derogatiebedrijven in de melkveehouderij of biologische landbouw. “Met één van onze meststoffen hebben we een verkennend vooronderzoek gedaan. Omdat dat er veelbelovend uitzag, zijn wij vervolgstappen gaan om de opschaling en toepassing van de meststof verder te onderzoeken”

Vervolgonderzoek

In 2021 en 2022 zet Regra zich in op de ontwikkeling van de organische fosfaatmeststof. Hierbij worden verschillende markttoepassingen verkend, waarbij de meststof in meerdere vormen wordt toegepast op zaadgoed én plantenbemesting. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een coating, rijenbemesting of een toepassing als ‘crumbs’.

Met onderzoeksinstellingen, toepassingspartners en ondersteuning vanuit de provincie Overijssel moet in de praktijk onderzocht worden hoe de productie zo optimaal mogelijk kan plaatsvinden en welke toepassingen van het product de meeste meerwaarde hebben.

Bekijk onderzoekupdate;

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *