GARDENIC BASIC ™

HERKOMST GARDENIC BASIC?

Daar waar mest als afvalstroom wordt gezien, zien wij dit net even anders! Dierlijke mest bevat veel mineralen en grondstoffen die opgewaardeerd kunnen worden tot circulaire grondstof. De Gardenic Basic mestkorrels zijn afkomstig uit een proces waaruit van 100% koeienmest biogas wordt gewonnen (zogenoemde mono-vergisting). In een zuurstofloze silo ondergaan deze stromen, onder invloed van organismen en een warme temperatuur, een gistingsproces waarbij biogas ontstaat. Dit gas wordt ingezet voor de productie van groene stroom, groen gas en verwarming van huishoudens. Deze groene energie wordt gebruikt voor hedendaagse bezigheden in uw huishouden en is een goed & groen alternatief op aardgas.

Na de productie van biogas blijft restwarmte over, maar ook een homogeen product dat boordevol belangrijke plantenvoeding zit. Door deze restwarmte in te zetten voor het drogen van dit product is het mogelijk een mestkorrel te maken met hoge bemestingswaarden. Deze plantenvoeding bestaat uit mineralen zoals stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Stikstof is belangrijk voor de celontwikkeling in planten en zorgt voor de bekende groene kleur van planten. Fosfor zorgt voor een sterk wortelstelsel waardoor het beter water en voedingsstoffen kan opnemen. Kalium is de ‘regelneef’ in de plant, het zorgt voor transport van water in de plant, stevige plantcellen en de samenwerking van de verschillende mineralen voor een optimale benutting.

CIRCULAIRE KOEMESTKORRELS

De Gardenic Basic plantenvoeding is gemakkelijk te strooien in uw tuin, gazon, pot of plantenbak. De plantenvoeding is beschikbaar in meerdere handzame verpakkingen. De koemestkorrel zorgt voor een uniform strooibeeld als u de plantenvoeding met de hand volvelds wilt toedienen. Koemestkorrels is daarnaast eenvoudig met een hark in te werken, dit verhoogt het contactoppervlakte van de plantenvoeding met de plantwortels. De koemestkorrels zijn eenvoudig met een strooimachine toe te dienen.

De Gardenic plantenvoeding zit boordevol NPK rijke voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de groei en bloei van planten, bloemen en gazon. Zonder voeding is het voor planten onmogelijk de schoonheid te geven die het verdient. Immers; wie in een boomgaard werkt mag van de druiven eten. Ofwel, zolang u goed zorgt voor uw (moes)tuin geeft het terug wat u toekomt. De Gardenic plantenvoeding onderscheidt zich door het hoge aandeel NPK per kilogram.

TOEPASSING

Voor een mooie (moes)tuin, gazon of potplant is het belangrijk de koemestkorrels correct te gebruiken. Om deze reden is in onderstaande animatie en figuur het juiste gebruik & opslag van de Gardenic Basic koemestkorrel verder uitgelegd.

Gazon bemesten

  1. Strooi de korrels volgens de dosering over het gazon.
  2. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.
  3. Zorg dat het gazon voldoende water krijgt.
  4. Wacht minstens een aantal dagen met maaien nadat het gazon bemest is.

Graszoden leggen

  1. Strooi de Gardenic korrels volgens dosering gelijkmatig over de bodem.
  2. Hark de bodem rul in.
  3. Besproei de bodem met water voordat u de graszode legt.
  4. Strooi na het leggen van de graszoden eventueel nog extra Gardenic korrels over de graszoden en sproei voldoende water.

GARDENIC PRODUCTFOLDER

Benieuwd naar meer informatie over onze Gardenic Basic koemestkorrels? Download gratis onze PDF voor meer informatie over Gardenic en Regra.