Gardenic Basic organische meststoffen

Mestkorrel zak 20 kg

€ 29,95 incl. btw en verzendkosten

Deze plantenvoeding is gemakkelijk te strooien in je tuin, gazon, pot of plantenbak.

 • Compleet circulair
 • Vol voedingsstoffen
 • 100% organische herkomst
 • Hoogwaardige meststof
 • Vrij van dierlijke derivaten

Droge stofgehalte88% min.
Vocht12% max.
Organische stofgehalte>70%
Humus>12%
Stikstof (N-totaal)
waarvan organisch (N-org)
waarvan ammonium stikstof (NH4-N)
2%
1,60%
0,40%
Fosfaat (P2O5)3%
Kalium (K2O)4%
Calcium (CaO)3%
Magnesium (MgO)1,20%
C/N verhouding12
PH6,9

De Gardenic Basic plantenvoeding is gemakkelijk te strooien in je tuin, gazon, pot of plantenbak. De plantenvoeding is beschikbaar in meerdere handzame verpakkingen. De koemestkorrel zorgt voor een uniform strooibeeld als je de plantenvoeding met de hand volvelds wilt toedienen. Koemestkorrels is daarnaast eenvoudig met een hark in te werken, dit verhoogt het contactoppervlakte van de plantenvoeding met de plantwortels. De koemestkorrels zijn eenvoudig met een strooimachine toe te dienen.

Deze plantenvoeding bestaat uit mineralen zoals stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Stikstof is belangrijk voor de celontwikkeling in planten en zorgt voor de bekende groene kleur van planten. Fosfor zorgt voor een sterk wortelstelsel waardoor het beter water en voedingsstoffen kan opnemen. Kalium is de ‘regelneef’ in de plant, het zorgt voor transport van water in de plant, stevige plantcellen en de samenwerking van de verschillende mineralen voor een optimale benutting.

Brochure Gardenic Basic

Download de brochure van Gardenic Basic Meststoffen

Toepassingen

Voor een mooie (moes)tuin, gazon of potplant is het belangrijk de koemestkorrels correct te gebruiken. Om deze reden is in onderstaande animatie en figuur het juiste gebruik & opslag van de Gardenic Basic koemestkorrel verder uitgelegd.

Gazon bemesten

 1. Strooi de korrels volgens de dosering over het gazon.
 2. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.
 3. Zorg dat het gazon voldoende water krijgt.
 4. Wacht minstens een aantal dagen met maaien, nadat het gazon bemest is.

Graszoden leggen

 1. Strooi de Gardenic korrels volgens dosering gelijkmatig over de bodem.
 2. Hark de bodem rul in.
 3. Besproei de bodem met water voordat u de graszode legt.
 4. Strooi na het leggen van de graszoden eventueel nog extra Gardenic korrels over de graszoden en sproei voldoende water.

Tot op de bodem

Daar waar mest als afvalstroom wordt gezien, zien wij dit net even anders! Dierlijke mest bevat veel mineralen en grondstoffen die opgewaardeerd kunnen worden tot circulaire grondstof. De Gardenic Basic mestkorrels zijn afkomstig uit een proces waaruit van 100% koeienmest biogas wordt gewonnen (zogenoemde mono-vergisting). In een zuurstofloze silo ondergaan deze stromen, onder invloed van organismen en een warme temperatuur, een gistingsproces waarbij biogas ontstaat. Dit gas wordt ingezet voor de productie van groene stroom, groen gas en verwarming van huishoudens. Deze groene energie wordt gebruikt voor hedendaagse bezigheden in jouw huishouden en is een goed & groen alternatief op aardgas.

Na de productie van biogas blijft restwarmte over, maar ook een homogeen product dat boordevol belangrijke plantenvoeding zit. Door deze restwarmte in te zetten voor het drogen van dit product is het mogelijk een mestkorrel te maken met hoge bemestingswaarden. Deze plantenvoeding bestaat uit mineralen zoals stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Stikstof is belangrijk voor de celontwikkeling in planten en zorgt voor de bekende groene kleur van planten. Fosfor zorgt voor een sterk wortelstelsel waardoor het beter water en voedingsstoffen kan opnemen. Kalium is de ‘regelneef’ in de plant, het zorgt voor transport van water in de plant, stevige plantcellen en de samenwerking van de verschillende mineralen voor een optimale benutting.

Zo gebruik je onze meststoffen?

Waarom kiezen voor Regra organische meststoffen?

Onze meststoffen zijn beschikbaar onder de merknaam Gardenic™. Gardenic meststoffen zijn organische meststoffen die afkomstig zijn uit volledig organische reststromen. Deze reststromen zijn afkomstig uit de Nederlandse land- en tuinbouw en worden met onze partners nauwkeurig gekozen zodat je een eerlijk en milieuvriendelijk product koopt dat bijdraagt aan een circulaire economie.

Gardenic Basic

Gratis thuisbezorgd

Geen gedoe met zware zakken meer! Jouw meststoffen worden gratis thuisbezorgd op het moment dat jouw tuin dit het beste kan gebruiken.

Gardenic Basic

Het juiste moment bemesten

Wij zorgen ervoor dat je op tijd wordt voorzien van de beste tuinmeststoffen. Hierdoor kan je altijd rekenen op gezonde en bloeiende planten en bloemen, dus geen irritante reminders meer!

Gardenic Basic

Geleverd tegen vaste prijs

Bij Regra hanteren we een vaste prijs voor onze organische meststoffen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Gardenic Basic

Op kennis berust

Onze grondstoffen zijn met zorg geselecteerd en ontwikkeld. Deze tuinkennis brengen we graag aan je over.

We zien je niet graag gaan.

Wil je echt niet profiteren van onze topkwaliteit meststoffen? De keus is aan jou.