Aeres, NHL Stenden & Regra ontvangen NWO financiering

Deze mestkorrel wordt gemaakt met een zelf ontwikkeld (slow release) additief en mineralen(concentraten) die afkomstig zijn uit reststromen. Hierdoor is deze korrel in verhouding tot korrels van organische meststoffen gemakkelijker in gebruik en kan de korrel planten langer voorzien van de nodige meststoffen.
De aanvraag voor SIA-subsidie komt altijd in samenwerking met één of meerdere lectoraten tot stand. Zij doen dan ook officieel de aanvraag voor de subsidie. In het geval van Thomas zijn dit lectoraten van de Aeres Hogeschool en NHL Stenden Hogeschool. In het onderzoek zelf werkt Thomas dan ook samen met twee onderzoekers van Aeres Hogeschool en twee onderzoekers van NHL Stenden.

EERSTE RESULTATEN

Afgelopen november is het onderzoek van start gegaan. De resultaten na de eerste drie maanden van het onderzoek zien er al goed uit. “Er is gekeken naar het effect van de slow-release afgifte van de nutriënten in de verschillende mestkorrels op de groei van de planten. De planten met de slow-release mestkorrels laten een duidelijk verloop zien in bloei en dat is precies wat we willen voor het onderzoek.” Het onderzoek laat goed zien wat het effect is van de korrels en hoe het gebruik daarvan na verloop van tijd uitpakt. “Momenteel zitten het team nog midden in het onderzoek en we zijn erg benieuwd naar de komende resultaten.” Het gehele onderzoek duurt tot medio juli 2021.

Kasonderzoek_1-min
IMG_0170-min

VOORTGANG

Het gezamenlijke onderzoek duurt tot en met 15 juli 2021. Gedurende deze periode worden met intervallen verschillende parameters gemeten zoals;

  • Mineralenafgifte Regra langwerkende mestkorrel.
  • Mineralenopname van de verschillende plantgroepen.
  • Afbraakverloop van de Regra langwerkende mestkorrels.
  • Groeicurve van de verschillende plantgroepen.

Lees meer over het het onderzoek:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *